Čekejte...

10. 12. 2014 20:42

Čekejte… těchto sedm písmen nám může mnoho sdělit... Nacházíme se těsně za polovičkou adventní doby, přípravy na příchod Ježíše Krista. Očekáváme jeho radostné narození, kdy se všichni budou radovat, jásat, v kostelech zazní „Narodil se Kristus Pán“ a v očích lidí bude zářit radostná atmosféra.

Čekejte, buďte trpěliví…

Čekejte.. takový jednoduchý světelný nápis na krabičce u světelné křižovatky, který mě přinutil zastavit a zamyslet se.

Dnešní svět je tak uspěchaný a povrchní. Každý někam chvátá, něco nestíhá, stres, roztěkanost, rozladěnost… povrchnost. Je dobré čas od času zpomalit, zastavit se a všímat si větších podrobností kolem vás. Nejde jen slepě proběhnout ulicí a nevšimnout si toho okamžiku, který ti život nabízí, kdy na rohu ulice potkáte mladého klučinu, který vám dá přednost nebo na druhé straně silnice je stařenka, která krmí (očividně dle vzhledu) zatoulaného kocourka. Život nám nabízí i dobré příklady (úcty a hodnot), ale my je slepě ignorujeme přes všechen ten nepořádek na ulicích, hluk, posprejované zastávky, nedopalky cigaret před školou a rozmlácené flašky od piva.

Někdy si říkám, čí vlastně žijeme život? Prožíváme osobní osudy a příběhy lidí, které známe, kamarádíme s nimi, ale také které neznáme, a to jsou zprávy a články o lidech na internetu (na signálech, facebooku, twiteru), dále ve zprávách, novinách. Určitým způsobem se s těmito lidmi sžíváme, ale otázkou by bylo jak moc? Prožíváme radosti a starosti kamarádů upřímně, naplno, nebo se s nimi jen povrchně sžijeme a proč? Mohla bych tu napsat spoustu otázek a každý by mohl mít na tyto otázky jiný náhled, jiný názor…

Mnohé myšlenky přichází nečekaně, jako blesk z čistého nebe a končí překvapivě jako mráz v létě… a i kdyby některé myšlenky nedávaly smysl, tak smysl v nich nějaký bude.

„Žijme svůj život a hleďme i na životy ostatních, je nás na světě spousta, abychom si pomáhali a nebyli sami, přesto jsou osoby, které nemají rodinu, blízké ani kamarády. Vzpomeňme si na ně! Vzpomeňme si na ně i v té očekávané době, kdy se budeme radovat z narození Pána.“

„Prosíme Tě Pane, dej, ať tito lidé nejsou sami, ať pocítí Tvou uzdravující blízkost!“

 

Zobrazeno 1386×

Komentáře

xPastelka

jj, vím... jsem psala někdy v sobotu..... co třeba červenec? hodí se :-D :-D

Jana Smrčková

jasně, píšu si tě do diáře ;) :D :D
(nebudeme tak marné a potkáme se dřív) :)

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz