Našla jsem svou "Ovečku"

Abych nevyprávěla příběh od konce, tak bych měla začít na začátku příběhu, který se začal psát v roce 2012, kdy do naší farnosti přišel nový pan kaplan...
Tento pan kaplan přicházel s dobrými nápady, pro mládežníky udělal "Společenství mládeže" - kde se mládežníci scházeli, povídali si spolu nad nějakým tématem, hráli spolu hry, podnikali výlety a další dobré věci.
A jeho dobré nápady byly nejen pro mládežníky, ale i pro zapojení farníků, např. do prožívání příprav Vánočních nebo Velikonočních svátků. 
Kdo chtěl, tak se mohl zapojit do posílání povzbuzujícíh citátů či odkazů z bible (kancionálu a zpěvníků). Pan kaplan zlogistikoval síť telefonních čísel mezi farníky (inkognito), aby nikdo nevěděl, kdo mu píše a SMS s citáty se posílaly každý den přes internetovou SMS bránu pro zachování anonymity, až do posledního dne, kdy jsme se "odtajnili". Ale protože jsem moji Ovečku pod devíti číslicemi neznala, zůstala mi její identita utajená. :)

A o pár let později... právě letošní léto se mi přihodila milá věc. :)
Po víkendu jsem měla nastoupit na průvodcování do kostela v Telči, a tak jsem (samozřejmě na poslední chvíli) začala shánět klíče od daného kostela. Obvolávala jsem jednotlivé průvodce, abych se dopídila k momentálnímu vlastníku klíčů. Bylo to skoro jako hra "Kohoutek a slepička", kdy kohoutka jeden odkázal na druhého. Už mě to trochu přestávalo bavit a chtělo se mi u toho nadávat, protože jsem na všechny neměla telefonní čísla (ty jsem sháněla prostřednictvím obvolávání dalších osob).

V poslední naději, kdy jsem doufala, že volám opravdu poslednímu držiteli klíčů, jsem vyťukala na chytrém telefonu 9 kouzelných číslic, které mi úplně změnili hru. Na displeji nenaskočilo číslo, o kterém jsem myslela, že ani nemám, ale jméno pod kterým byl dotyčný uložený od onoho roku 2012.
Chvilku jsem byla konsternovaná a přemýšlela jsem, co to je, než mi to došlo...

Volala jsem své anonymní Ovečce. :)

Nakonec větší radost byla z nalezené Ovečky, než z toho, že Ovečka opravdu vlastnila klíče od kostela. :)



Zobrazeno 712×

Komentáře

xPastelka

měly bychom zopakovat.... ;-)

Jana Smrčková

Byla bych pro. :) ;)

xpatty

Ale....

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz