Pan Bordelář

26. 4. 2017 11:30

Od mého kamaráda Papáji... :) 

 

Pan Bordelář, dějsví I.

Být nepořádný se nevyplácí. Já, jakožto člověk, který musí mít neustálý přehled, jsem si včera všiml velice pokročilé plísně na chlebu svého spolubydlícího. A jakožto člověk, který má rád, když se každý stará o své věci, pytlík s chlebem jsem řádně uzavřel a čekal jen, kdy si toho pan Bordelář všimne. 

Dnes, vrátiv se z večeře, jsem zaregistroval vidličku se zaschlým džemem ležící blízko pytlíku, který mě v duchu děsil se svým karcinogenním obsahem celý předešlý den. Zeptal jsem se pana Bordeláře, jestli pozřel obsah sáčku. 

Chleba, svými odstíny připomínající vánoční jmelí, zůstalo jen trochu. Se slovy: "Měl jsem strašnej hlad! Od rána jsem nejed!", jsme se na googlu mrkli na možná rizika. Nic extra, jen možné "akutní zažívací obtíže". 
(Snad šmakovalo!)

 

Pan Bordelář, dějství II.

Myslel jsem, že nebezpečí způsobené extrémním nepořádkem ohrožuje jen obyvatele našeho pokoje.

Mýlil jsem se. Dnes pan Bordelář expandoval do veřejných prostor.

Začalo to asi takhle: před dvěma týdny si pan Bordelář přivezl vitamínovou bombu (doslova) - v PET láhvi rozdrcené mandarinky, pomeranče, jablka... (o přesném obsahu nemám informace).

Dnes jsem si všiml, že se tu láhev stále nachází. Plná. Byla velmi tvrdá, její obsah vypadal děsivě.

Pan Bordelář se s ní přesunul do koupelny. Díky pomalému otevírání bylo jasné, že láhev byla plná, přeplněná nějakým plynem. Pan Bordelář otevíral, otevíral a pak! BUM! STŘÍK! Řev! Chaos!

Přihlížející sousedé, kteří se pomalu přišli podívat, zase hbitě utekli. Oranžový obsah láhve se neuvěřitelně rychle vyřítil malým hrdlem ven. Obličej pana Bordeláře pokryla hustá vrstva jakéhosi...humusu. A bio bomba nezaútočila pouze na viníka. Zdi, strop, pár sousedů...to všechno bylo postříkáno (já osobně jsem utrpěl jen slabé zasažení trika). 

Vzduchem se rozšířil štiplavý zápach. Všichni se snažili dostat ven z malé místnosti. Několikrát se mi (a nejen mě) zvedl žaludek.

Pan Bordelář, oblečen do půl těla, zde pobíhal, snažil se zničit důkazy (soused pořídil video). Ukryl se ve své jeskyni, kterou si před chvílí explozí označil.

I přes jeho snahu úklidu (má můj obdiv vzhledem k tomu smradu!) v koupelně, místě kde jsem si tak rád čistíval zuby, zůstaly následky. 

Jaký další veřejný prostor toto stvoření zničí?!

(Tak mě napadá: Co kdyby to neodnesl? Co kdyby to bouchlo u nás v pokoji?! Doufám, že ve vitamínových bombách nemá nějaké velké zalíbení...)

Zobrazeno 733×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz